At vælge det bedste kattefoder er en vigtig del af din kats sundhed og velvære, og det kommer med mange fordele for dig og din kat, at vide hvad katte vil og skal have.

Katte er obligatoriske kødædere, hvilket betyder, at de udelukkende bliver opretholdt af de næringsstoffer, der findes i animalsk kød. Katte naturlige jægere og konsumerer byttedyr, der giver et højt niveau af protein, lavt til middel fedtindhold, høj fugtighed (fra selve kødet) og meget lidt til næsten ingen kulhydrater. Dette kattebehov er taget i betragning i mange forskellige slags foder på markede.

Det bedste foder vil have al den næring, som din kat har brug for for at være sund og rask i alle kattefaser. Det er vigtigt at tage forbehold for din kats alder og behov, når du begynder at lede.

Tørfoder har den bonus, at det holder sig frisk længere og er nem at opbevare og have klar når din kat er sulten. Hvorimod vådt foder ikke må stå for længe ude, da det kan gå hen og blive dårligt. For at gøre det letterre for dig, har vi samlet et overblik over de bedste på markedet, med de bedste ingredienser der kan holde din kat sund og stærk i mange år.

Det er altid godt at have et budget for sig, når man skal ud og investere i et nyt produkt. Når det kommer til kattemad er dyre produkter ikke altid de bedste. Kvaliteten reflektere ikke prisen. Du kan finde kattemad fra 200 kr. Til 800 kr.

Det er vigtigt at vide, hvad din kat egentlig har brug for når det kommer til nærring. Tilgodeser ingredienserne kattens behov? Eller er der tilbagekaldning på produktet og klager over manglende ernæring.

Der findes kattemad til alle aldre og racer. Det er vigtigt at forholde dig til din kats alder og race, inden du vælger mad, da killinge foder ikke egner sig til en voksen kat og omvendt.

Experternes anbefaling

Orijen Regional

4.8 / 3287 anmeldelser

4.8/5

Vores Top 3

Sunde ingredienser

Orijen Six Fish

4.8 /13.860 anmeldelser
4.8/5

Bedst til killinger

Hill’s Science Plan

4.7 / 7,268 anmeldelser
4.17/5
Kattefoder, orijen red 1.8 kg
4.8 / 3287 anmeldelser
4.8/5

Vores vurdering:

Mærket Orijen sigter efter at give din kat eller hund foder, der er biologisk passende. Deres slogan: “Nourish as nature intended”, hvilket betyder, at Orijen repræsenterer en ny klasse af foder, designet til at nære hunde og katte (se vores artikel om hundefoder test her) i henhold til deres evolutionære tilpasning til en kost rig og mangfoldig på frisk kød og protein. Hvad Orijen giver dig mulighed for, er at fodre dit kæledyr med mad, der direkte efterligner, hvad de ville spise i naturen, ligesom deres forfædre gjorde. Orijen indeholder alle de næringsstoffer dit kæledyr har behov for, og hjælper med at stabilisere deres sundhed. Hver pose indeholder 85% fjerkræ, fisk eller æg ingredienser og 15% grøntsager, frugt eller botaniske ingredienser. Ingen af ​​deres produkter indeholder korn, kartofler, tapioka eller planteproteinkoncentrater. Hvis du søger efter et mærke der imødekommer din kats behov så er denne prisvinder fra Orijen svaret.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Alle racer

 • Fordele: Højt protein indhold og kød

 • Fodertype: Tørfoder

 • Ingredienser: Gris, Lever, Oksekød

 • Næringsstoffer:

 • Protein Aldersgruppe: Voksen

Kattefoder, orijen fisk 5.4 kg
4.8 / 13,860 anmeldelser
4.8/5

Vores vurdering:

Er din kat svær at få til at spise, uanset hvad du prøver med, så er duften af rent frisk fisk måske det svar du leder efter. Orijen Six fish primære ingredienser er som navnet antyder, vild fisk: Makrel, sild, skrubber, havtaske, rødfisk og kulmule. Det betyder, at 90 % af Six Fish-ingredienserne er lavet af fiskeprodukter, hvilket er enormt sundt for stort set alle katte, og ovenikøbet en delikatese, som et suplement til andet foder. Orijen bruger 75% frisk eller rå fisk, mens den resterende tredjedel er dehydreret for at give et koncentreret protein. En koncentreret kost med kun fisk er dog ikke den ideelle kost for katte, så derfor er dette foder enormt godt, for at få din kat til at spise sin mad, da duften af det tiltrækker dem. Dette kattefoder fra Orijen er ideel til den kræsne kat, eller katte der har brug for omega-3 og protein supplement, for at få en sundere tilværelse.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Alle racer

 • Fordele: Højt protein indhold og fisk

 • Fodertype: Tørfoder

 • Ingredienser: Fisk

 • Næringsstoffer: Omega-3

 • Aldersgruppe: Alle aldersgrupper

3. Hill’s Prescription Diet Metabolic Feline 8kg – Til din kats vægttab

Kattefoder, til vægttab
4.7 / 3,105 anmeldelser
4.8/5

Vores vurdering:

Ligesom epidemien hos mennesker er næsten 50% af kæledyrspopulationen overvægtige. Selv et lille ekstra gram kan påvirke et kæledyrs livskvalitet og forhold til familien, da det kan reducere trivslen, påvirke mobiliteten og din kats generelle helbred på længere sigt. Hill’s ernæringseksperter og dyrlæger udviklede Diet Metabolisk klinisk ernæring, specielt formuleret til at understøtte din kats vægtkontrol. Faktisk tabte 88 % af kæledyrene sig hjemme på 2 måneder på metabolisk ernæring, og derfor er dette foder perfekt til katten, der har fået et par kilo for meget på sin lille krop. Foderet arbejder naturligt med dit kæledyrs unikke stofskifte, og hjælper dit kæledyr til at føle sig mæt og tilfreds mellem måltiderne, samtidig med at det understøtter vitalitet og holistisk sundhed inde fra og ud. De fleste katte kan godt lide dette foder, men hvis det ikke falder i alles smag, kan du altid supplere med en duft, der hjælper katten med at få kunne lide det.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Alle racer

 • Fordele: Reduceret fedt indhold

 • Fodertype: Tørfoder

 • Ingredienser: Gulerod, Kalkun, Kylling, Ris

 • Næringsstoffer: Fosfor, Kalk, Magnesium, Natrium, Omega-3, Omega-6, Taurin

 • Aldersgruppe: Alle aldersgrupper

4. Happy Cat Adult Sterilized Bavarian Beef 10kg – Til den steriliseret kat

Kattefoder, happy cat adult
4.7 / 177 anmeldelser
4.8/5

Vores vurdering:

Happy Cat Sterilized Adult oksekødsfoder indeholder en høj indhold af Bayersk kød, hvilket gør det ideelt til steriliserede katte på grund af dets lave fedtindhold. Med sund rosmarin og marietidsel byder måltidet på mere variation i katte skålen. Denne varierede formel er suppleret og forfinet med plantebaserede naturlige stoffer, der har en positiv effekt på din kats velvære og sundhed. Den har rødbeder, ærter, bær, lakridsrod, koriander, birkeblade, mælkebøtte, tidsel, brændenælde, kamille og salvie.

Happy Cat Sterilized er specielt tilpasset behovene og kravene til steriliserede katte med en utrolig variation i hvert måltid, og den store kiksstruktur understøtter også sundheden for din kattevens tænder. Perfekt kattemad uden tilsætningsstoffer og andre unaturlige produkter, der giver din kat hvad den skal have efter sterilisering.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Alle racer

 • Fordele: Steriliserede katte

 • Fodertype: Tørfoder

 • Ingredienser: Kartofler, Kylling, Majs, Mælk, Oksekød, Ris, Æble, Æg

 • Næringsstoffer: Jern, Kalk, Kobber, Magnesium, Natrium, Omega-3, Omega-6, Selen, Taurin, Zink

 • Aldersgruppe: Steriliserede katte

5. IAMS Senior Cat Food with Fresh Chicken 3kg – Til den ældre kat

Kattefoder, iams senior cat

Vores vurdering:

En enkelt pose IAMS tørfoder til katte er præcis, hvad du har brug for, hvis du har en seniorkat derhjemme, der trænger til kvalitet foder til sine ældre dage. Formulering er baseret på de vigtigste næringsstoffer en kate har brug for i sine senior år. Dette kattefoder hjælper med at holde din ældre kat meget mere aktiv. Det indeholder også ingredienser, der hjælper med at opbygge stærkere knogler ved at opretholde brusk, og det forbedrer mobiliteten ved at styrke leddene. Med en høj koncentration af antioxidanter forbedrer dette kattefoder immuniteten, og holder din kat ung og flot i længere tid. 

 

Dette foder til senior katte indeholder kylling som den primære kilde til protein. Dette hjælper din kat med at udvikle stærkere og mere fleksible muskler, som holder dem aktive og meget mere involveret i fysiske aktiviteter. Det understøtter med at regulere og nedbringe urinvejsinfektioner hos senior katte.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Alle racer

 • Fordele: Holder ældre katte unge

 • Fodertype: Tørfoder

 • Ingredienser: Fjerkræ, Gris, Kalkun, Kylling, Majs

 • Næringsstoffer: Fosfor, Kalk, Kobber, Magnesium, Natrium, Omega-3, Omega-6, Taurin, Zink

 • Aldersgruppe: Senior

6. Acana Wild Prairie Cat 4.5kg – Kattemad med whole-prey food

Kattefoder, acana wild
4.8 / 1,856 anmeldelser
4.8/5

Vores vurdering:

Leder du efter kattemad, der møder de naturlige instinkter i dit kæledyr, og hjælper det med at holde sig sund og task. Så er dette foder måske svaret til dig. De fleste katte skal have en biologisk kost, som er rig på protein fra animalske produkter og ingredienser. Acana tilbyder din kat kvalitets dyre ingredienser fra fritløbende kylling og kalkun, samt ferskvandsfisk og burfrie æg. Alt mad der bliver skabt og lavet hos Acana har en bæredygtig tilgang, og møder dyrevelfærds krav med god samvittighed. Udover det tilbyder dette kattemad wholeprey food bestående af kød, organer, brusk og knogler, så din kat kan få alt, hvad de har brug for, for optimal sundhed og velvære, og forsætte med at være glade og i trivsel i deres rette natur.

Dette er det perfekte kattefoder, til dig som gerne vil passe på både dyrene og dit kæledyr og har en holistisk tilgang til hvordan processen foregår.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Alle racer

 • Fordele: Fordøjelse & mave, Glutenfri, Kornfri, Nyre & urinveje

 • Fodertype: Tørfoder

 • Ingredienser: Gulerod, Kalkun, Kylling, Lever, Æble, Æg, Ærter

 • Næringsstoffer: Fosfor, Kalk, Kobber, Magnesium, Omega-3, Omega-6, Taurin, Zink

 • Aldersgruppe: Voksne hunde

7. Hill’s Science Plan Kitten with Chicken 7kg – Til de små killinger

Kattefoder, Hills science plan
4.7 / 7,268 anmeldelser
4.8/5

Vores vurdering:

Hill’s Science Diet er fortsat en af ​​de bedste dyrefodervirksomheder på markedet. De har en enorm tilhængerskare og producerer hundredvis af forskellige formler, hvoraf mange behandler kroniske sygdomme. Men de producerer også en række “normale” fødevarer, herunder nogle til killinger. Og her er et af dem.

Dette kattemad har alle de essentielle næringsstoffer, der er brug for for en sund vækst og normal udvikling hos killinger​​​​​. Det indeholder en kombination af antioxidanter, som arbejder sammen med vitaminer for at understøtte et sundt immunsystem, så din killing gror sig sund og stærk. Udover det har det også et stort indhold af omega-3, som støtter hjerne udviklingen i de små. Alle ingredienser er specielt udvalgte og af særlig høj kvalitet. Dette hjælper med at understøtte fordøjelsesfunktionen og det generelle velvære. Så er du på udkig efter et produkt, der hjælper dine små killinger godt igang med livet, så er Hills tilbud her et godt valg.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Killinger

 • Fordele: Fordøjelse & mave, Led & mobilitet, Tandpleje

 • Fodertype: Tørfoder

 • Ingredienser: Kalkun, Kylling

 • Næringsstoffer: Fosfor, Jern, Kalk, Kobber, Magnesium, Natrium, Omega-3, Omega-6, Selen, Taurin, Zink

 • Aldersgruppe: Killinger

8. Arion Original Fit – Til alle katte

Kattefoder, arion original

Vores vurdering:

Arions Original Fit er specielt lavet til voksne katte, der ikke er så aktive, men nyder at dovne den af og gå sine vanlige ture. Dette kattefoder indeholder antioxidanter, der hjælper med at beskytte og styrke kattens immunforsvar mod mange sygdomme og komplikationer. Arion kattefoder indeholder et højt fiberindhold, der hjælper med at reducere ophobning og dannelse af hårbolde hos katte. Det er sammensat af animalsk protein, der imødekommer kattens biologiske konstruktion, og som styrker musklerne og fremmer en god udvikling din kat. 

 

Kattefodret er også lavet til at holde tænderne rene, og er formet til at hjælpe katten af med de sten, der kan sidde fast. Det hjælper med fordøjelse, og giver god energi til dit kæledyr. Smagen af god og de fleste katte elsker Arion, på grund af den simple opskrift og duft det kommer med.

Fordele:

Ulemper:

 • Racestørrelse: Alle størrelser

 • Fordele: Fordøjelse & mave, Tandpleje

 • Fodertype: Tørfoder

 • Næringsstoffer: Omega-3, Omega-6, Selen, Taurin, Zink

 • Aldersgruppe: Voksne

Hvad kan man give en kat at spise?

Katte har ikke brug for kulhydrater i deres kost. Kulhydrater er kendt for at være en af ​​hovedårsagerne til fedme og diabetes. Derfor er det vigtigt at sørge for at holde kulhydratniveauet lavt og erstatte fordøjelige kulhydrater med lavglykæmiske frugter og grøntsager. Disse tillader blodsukkerniveauet at stige langsomt, hvilket reducerer fedtoplagringen.

Katte er skabt til at spise kød, og deres biologiske støbning, kræver at disse dyr får så mange vitaminer i form af protein, som muligt. Udover det kan du fodre din kat med mange andre ting. Du kan åbne en dåse tun, eller give dem en skål yogurt som er populært ligesom mælk. Hvis du har rester tilbage fra din aftensmad i form af skinke eller andet lækkert grisekød, ville de helt sikkert elske dig for at dele lidt af det. Alt sammen sundt og understøtter din kats velvære og trivsel.

Hvad er det bedste kattemad?

Hvis kød og kødbiprodukter er blandt de første ingredienser på listen, tyder det på, at maden sandsynligvis har nok animalske ingredienser til at give essentielle aminosyrer og fedtsyrer. Katte er instinktivt tiltrukket af kød, da det understøtter deres evolutionære udvikling, og hjælper dem med de rigtige næringsstoffer. Katte er jægere, og derfor skal de også fodres med det rigtige bytte.

Katte skal også have næringsstoffer som calcium, fosfor og D-vitamin fra andre ingredienser, og derfor er det vigtigt at se om der er grøntsager tilføjet i foderet.

Det er vigtigt ikke at fodre din kat med alt for meget korn, ris og andre kulhydratsprodukter.

Hvor meget skal en kat have at spise?

Forskellige katte har forskellige ernæringsmæssige behov baseret på deres størrelse, livsfase og mere. Her er nogle faktorer, du skal overveje, når du skal beslutte, hvor meget mad din kat skal spise.

Alder og livsstadie: Killinger har andre ernæringsbehov end voksne eller seniorkatte. Drægtige eller ammende katte har også forskellige behov.
Vægt: Hvis din kat ikke er i sin ideelle kropstilstand, skal du muligvis justere, hvad og hvor meget du fodrer.
Aktivitetsniveauer: Katte, der er aktive og legesyge hele dagen, kan have brug for flere kalorier end dem, der foretrækker at bruge deres tid på at sove.
Indendørs vs. udendørs: Indendørs katte får måske ikke så meget motion, som en udendørs kat ville, så de har brug for færre kalorier. Udendørs katte, der lever i områder med kolde vintre, kan have brug for mere mad i de kolde måneder.

Tørt og vådt kattefoder adskiller sig i kalorier såvel som portionsstørrelser. Du vil gerne sikre dig, at du fodrer en passende mængde mad, uanset om du fodrer tørt, vådt eller en kombination af begge.
Etiketten på mademballagen kan give dig en generel idé om, hvor meget mad din kat har brug for. Anbefalingerne kan omfatte områder, så du bliver nødt til at finde ud af, hvor din kat passer inden for disse områder. Du kan altid justere for at imødekomme din kats behov.

Redaktionen

Redaktionen bag animalworld består af et kompetent team, med flere års erfaring i at granske et marked for dets bedste produkter. Udvælgelsen af produkter foregår ved brug af smarte systemer, og algoritmer til at indhente data på alle tilgængelige produkter inden for en given kategori, og herefter rangere dem på baggrund af deres produktinformationer.