Katte er et af de skønneste kæledyr i verden. De er bløde, legeglade og meget selvstændige, sammenlignet med andre kæledyr. Men netop denne selvstændighed er ikke helt den samme når naturen kalder. Der må deres menneskelige far eller mor træde til, og jævnligt udføre én af de få forpligtelser, man nu har: nemlig at få tømt kattebakken.

..Eller skal man?

Det er ingen hemmelighed, at vi ikke længere lever i de 19. århundrede, og den teknologiske udvikling har efterhånden nået mange hjørner – heriblandt også udstyr til kæledyr. Med en selvrensende, automatisk kattebakke gør man hverdagen nemmere som katteejer, og slipper helt (eller delvist) for, at skulle lede efter guld i sit kattegrus med en skovl i en bakke af grus.

Selvrensende kattebakke test

Det er meget forskelligt, hvordan disse fungerer, fra produkt til produkt, og hvor “automatiske” de er. De har dog alle det tilfælles, at man ikke skal skovle efter kattemøg, og via. et system automatisk samler skidtet sammen, så det er hurtigt og nemt at smide ud. Overordnet set fungerer det således, at de sorterer gruset fra skidtet, og separerer dem i en særlig bakke, man kan hive ud og tømme.

Disse systemer til at opsamle kattemøget bliver som regel smartere, jo dyrere et produkt, man vælger. Det spænder typisk til en pris mellem 600 kr og 5.000 kr. (I det tidspunkt artiklen er skrevet). I denne artikel kommer vi ind på både de billigere og dyrere udgaver, samt vurderer kattetoiletterne ud fra de vigtigste parameter, vi mener du skal kigge efter, når du leder efter det rette produkt. Oveni har vi også undersøgt markedet for de billigste forhandlere af de produkter, vi nævner i artiklen.

En selvrensende kattetoilet er dog endnu ikke så smart, at den får ben at gå på når den bliver fyldt, og smider affaldet ud I skraldespanden for én – man bliver selv nødt til, at tømme en pose eller bakke, som fylder den op med kattemøj, og til tider fylde nyt grus I bakken.

Sammenligning og oversigt af produkter

1.

Score:

Med sundhedsmonitor

4.1 / 42 anmeldelser
4.1/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
82 / 100
Kvalitet
90 / 100
Automatisering
87 / 100

2.

Score:

Den smarteste udgave

4.7 / 261 anmeldelser
4.7/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
94 / 100
Kvalitet
95 / 100
Automatisering
100 / 100

3.

Score:

Den prisvenlige udgave

4 / 32 anmeldelser
4/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
80 / 100
Kvalitet
85 / 100
Automatisering
80 / 100

4.

Score:

Sikkert valg

3 / 3 anmeldelser
3/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
60 / 100
Kvalitet
80 / 100
Automatisering
79 / 100

5.

Score:

Bedste manuelle alternativ

5 / 1 anmeldelser
5/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
100 / 100
Kvalitet
80 / 100
Automatisering
0 / 100

1. PetSafe® ScoopFree® Ultra kattebakke - Med sundhedsmonitor

4.1 / 42 anmeldelser
4.1/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
82 / 100
Kvalitet
90 / 100
Automatisering
87 / 100

Denne kattebakke er et fint valg til dig, som leder efter en simple løsning til en fair pris, og det er super vigtigt den er lugtfri. Denne ScoopFree Ultra kattebakke kommer med silikat kattegrus, som er mere effektiv ift. At reducere lugten, end andet grus. Kattetoilettet er udstyret med en sundhedsmonitor, som registrerer toiletbesøgene, og viser hvor ofte, toilettet bliver taget i brug. På den måde fører den en slags journal, som kan indsendes til din dyrelæge hvis der bliver behov for det. Toilettet er dækket til med et afskærmnings hus, som yderligere forhindrer lugten i at sprede sig i dit hjem.

Toilettet minder om PetSafe SimplyClean, hvor ScoopFree ultra også har en cyklisk rengøring, som endda kan justeres, og efter rengøringen efterlader afføringen i en affaldscontainer. En kraftfuld men støjsvag motor sætter jævnligt i gang med at sortere katteskidtet fra grus via en rive. Prisen er også i mellemklassen. Der er delte meninger fra andre brugere om dette produkt. Af de dårlige anmeldelser bliver der sagt, at de har forventet mere for pengene. For andre kunder har den dog levet op til kravene, og fungerer fint. Den scorer i gennemsnit 4/5 stjerner.

Fordele ved PetSafe® ScoopFree® Ultra kattebakke:
Ulemper ved PetSafe® ScoopFree® Ultra kattebakke:
Samlet mål: L 69,5 x B 48,2 x H 43 cm
Indre mål: L 35,5 x B 35,5 x H 42 cm
Indgang: ca. B 26,5 x H 22,5 cm
Bakke højde: 17,8 cm
Indgangshøjde: 10 – 17 cm
Materiale: bølgepap med foliebelagt bund
Anbefalet udskiftningsinterval:
20 – 30 dage ved 1 kat, 10 – 15 dage ved 2 katte, 7 – 10 dage ved 3 eller flere katte

2. Litter Robot 3 - Den smarteste udgave

4.7 / 261 anmeldelser
4.7/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
94 / 100
Kvalitet
95 / 100
Automatisering
100 / 100

Litter Robot model 3 har de smarteste funktioner af de automatiske kattebakker, man kan finde på nettet. Dette produkt er vores klare anbefaling til dig, som har et bredere budget, og vil have det smarteste og bedste på markedet. Trods den lidt dyrere pris får du meget for pengene, og produktet er højt anbefalet af andre købere.

Kattetoilettet her har bl.a. sensorere, som registrerer så snart katten har trådt ud af toilettet, hvorefter den igangsætter selvrensnings-processen når klumperne har sat sig. Herefter vil den sortere klumperne ud i en bakke foran, som passer til almindelige køkken affaldsposer. Et blåt LED lys vil vise sig, når den bakken skal tømmes. Kattetoilettet har et innovativt og ergonomisk design, som har maksimal komfort for katten, og samtidigt har mekanismer, som reducerer lugten.

Denne kattebakke er så automatisk og selvrensende, som de kan komme. Dette er det smarteste og mest funktionelle produkt, vi har kunnet finde på markedet I dag. Dette afspejler sig dog også I prisen, hvor denne ligger I den højere prisklasse – omkring de 3.000 kr.

Litter Robot 3 har fået fantastiske anmeldelser fra andre brugere. Over 261 brugere har anmeldt denne, og I gennemsnittet givet den en score på 4/7 ud af 5.

Fordele ved Litter Robot 3:
Ulemper ved Litter Robot 3:

Stort ergonomisk affaldskammer
Kører på sikker 15 VDC strøm
Nem adgang
Enkelt kontrolpanel
Fantastisk til flere katte
Automatisk MoonGlo NiteLite (blå LED)
Indikator ved fuld bakke
Selvjusterende kattesensor
Stor opadvendt indgang for “Open Air”-fornemmelse
Velegnet til katte i alle størrelser
Fås i flere farver

3. Omega Paw Roll’n Clean - Den prisvenlige udgave

4 / 32 anmeldelser
4/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
80 / 100
Kvalitet
85 / 100
Automatisering
80 / 100

Denne Omega Paw Roll’n Clean er enkel og nem. Den har en smart drejefunktion, som adsikker det rene grus fra klumperne, som sorterer affaldet i en skuffe, der trækkes ud. Der er hermed ikke behov for en grusskovl. Simpelt og enkelt design, som ligner en almindelig kattebakke.
Denne er blandt de mindst automatiske selvrensende kattetoiletter, man kan finde på markedet, hvilket dog også afspejler sig I prisen. Prisklassen på denne er I den helt lave ende I forhold til andre selvrensende kattebakker, hvor denne normalt kan fås for 500-600 kr. Desuden får denne fine anmeldelser fra andre købere, som alt I alt giver den en score på 4.0, ud af 32 anmeldelere.

Fordele ved Omega Paw Roll’n Clean:
Ulemper ved Omega Paw Roll’n Clean:

Indbygget gitter adskiller grus og klumper
Målene er L 57 x B 50 x H 47 cm
Indgang er ca. B 22 x H 23 cm
Bakken er 23 cm høj

4. PetSafe® Simply Clean™ Automatic Litter Box - Sikkert valg

3 / 3 anmeldelser
3/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
60 / 100
Kvalitet
80 / 100
Automatisering
79 / 100

Denne PetSafe Simply Clean kattetoilet sorterer stille og langsomt skidtet fra gruset via. en rive, som transporterer afføringen ind i en forseglet, mørklagt beholder. Dette sker automatisk og lydløst hvert 30 minut, og med en fuld rengøring hver 1½ time. Beholderen til afføringen har et filter med aktivt kul, som forhindrer kattetoilettet I at lugte. Et smart LED-display lyser op, når toilettet er I gang med sorteringen, som foregår uden at katten bliver forstyrret. Toilettet skal dog tilsluttes med kabel, som forsikrer den automatiske selvrens.

Denne er “fuld automatisk” af en selvrensende kattebakke at være – det vil sige, at man skal ingenting gøre for at sortere gruset, og kun nøjes med, at smide det sorterede afføring ud, når bakken bliver fyldt.

Kattetoilettet her har dog nogle dårlige kundeanmeldelser. To kunder melder, at de oplever motorfejl relativt kort efter købet, mens en tredje har en fin oplevelse med den. I forhold til prisklassen for denne kattebakke er omkring 1.200 kr., hvilket er forventeligt af en automatisk kattebakke med disse funktionaliteter.

Fordele ved PetSafe® Simply Clean™ Automatic Litter Box:
Ulemper ved PetSafe® Simply Clean™ Automatic Litter Box:

L 63,5 x B 47,6 x H 24,8 cm
Fjerner klumper hvert automatisk hvert. 30. minut, fuld rengøring efter 1,5 time
LED display lyser når den er I gang
Kabellængde på 224 cm
Farven er hvid / grå

5. Flipcat large kattebakke - Bedste manuelle alternativ

5 / 1 anmeldelser
5/5
Pris
Lav Høj
Brugeranmeldelser
100 / 100
Kvalitet
80 / 100
Automatisering
0 / 100

Flipcats store kattebakke er den optimale løsning til dig, der ønsker en robust kattebakke i et simpelt design. Udover at have høj funktionalitet, så er kattebakken meget prisvenlig, men til gengæld heller ikke automatisk.

Værende kattebakke uden automatiske funktioner, har du større fleksibilitet i forhold til placering i boligen. Der kræves ikke strømstik. Med håndtag på toppen kan der nemt rykkes rundt efter behov.

Kattebakken er udstyret med svingdør og filter, der er med til at minimere dårlig lugt. Med til kattebakken kommer der en praktisk skovl, som gør det enkelt og hurtigt at få rengjort. Kattebakken kan fås i flere farver og også i større størrelse.

Kattetoilettet er fremstillet i plast af høj kvalitet som gør den meget holdbar. Du har her med en kattebakke at gøre, der giver meget for pengene.

Alt i alt en kattebakke der møder de fleste behov, men uden automatiske funktioner og selvrensende effekter.

Fordele ved Flipcat large kattebakke:
Ulemper ved Flipcat large kattebakke:

Let at rengøre med den medfølgende scoop
Mål: 50x39x37 cm
Fås i to farver

Dette skal du overveje, før du vælger en automatisk kattebakke

Her har vi listet 3 ting, du skal overveje før du køber . Ved alle produkter I artiklen har vi forholdt os til disse punkter.

Der er ikke én bestemt måde, alle selvrensende kattebakker fungerer på. Hvor “automatisk” den er afhænger typisk af pris, og det behov, man nu har. Nogle kattebakker har flere smarte funktioner, som sensorer, der registrerer når katten går ind eller ud af kattebakken, automatisk selvrens, LED lys og smart display. Mens andre selvrensende bakker ligner almindelige bakker, med indvendig “filter”, som filtrerer grus fra skidt.

Budgettet er endnu et vigtigt parameter at overveje. Typisk finder man automatiske kattebakker i en prisklasse mellem 600 kr. til 5.000 kr. Modeller i den billigere ende er typisk af lavere kvalitet, mindre automatiske og færre funktioner, end i den dyrere prisklasse. Dette er dog ikke ensbetydende med, at de ikke kan dække éns behov.

Det er meget sigende, hvilken oplevelse andre købere har med produktet i overvejelse. Her kan man opdage ting, som producenten skjuler eller “ikke lige får nævnt” ved produktet.

Redaktionen

Redaktionen bag animalworld består af et kompetent team, med flere års erfaring i at granske et marked for dets bedste produkter. Udvælgelsen af produkter foregår ved brug af smarte systemer, og algoritmer til at indhente data på alle tilgængelige produkter inden for en given kategori, og herefter rangere dem på baggrund af deres produktinformationer.