Nogle af de spørgsmål, du sidder med kunne være hvad det koster at forsikre en kat, og hvilken katteforsikring, der er bedst – og billigst for dig at vælge. I såfald, er du kommet til det helt rette sted.

Alle, der ejer et kæledyr ved, at der altid er flere omkostninger forbundet, end man regner med.

Man siger, at katten har 9 liv, men hvis den skal igennem dem alle sammen, er der en risiko for, at den kommer en tur forbi dyrlægen.

Ifølge National Pet Owners Survey, udført af den amerikanske Pet Products Association, koster det i gennemsnit 1500 kr. om året for foder til en hund, og 1.300 kr. for katte. Det lyder måske billigt, men de rigtige udgifter kommer hos dyrelægen – hvor prisen afhænger af skaden.

Forsikringsselskaber er typisk hemmelighedsfuldte, hvis man forsøger at finde information på nettet ift. hvad det koster, og man skal igennem en længere proces for at få indhentet en pris. Men svaret er, at det typisk ligger mellem 1.000 DKK til 4.000 DKK om året – alt afhængig af din kats race, køn, alder, hvorvidt den er steraliseret og hvor du bor i landet.

For at hjælpe dig med at finde den rigtige forsikring til din kat har vi lavet en oversigt over de bedste muligheder på markedet.

1. FINDFORSIKRING

Vores score: 5/5

5/5

Vi vil gerne have, at du som forsikringstager rustes bedst muligt ved at se de forskellige muligheder du har, før du træffer den endelige beslutning. Det viser sig, at mange ender med at tage en forsikring, der typisk er for omkostnings-fuld til deres behov, eller simpelthen dækker meget mere, end hvad man mener er nødvændigt – og de med lidt research kunne få den billigere.

Vi scorer Findforsikring.dk 5/5 stjerner fordi, at du her får muligheden for gratis at indhente tre tilbud, hvor du får sammenlignet forskellige forsikringsløsninger, som bedst passer til dine behov ud fra dine kriterier. Denne løsning har vist sig at spare op til 30% på forsikringer (kilde). Processen forløber sig enkelt og hurtigt, og er helt uforpligtende. På den måde er du som forsikringstager bedst garderet for at undgå at blive snydt.

Tilbudene du indhenter er helt gratis at se på, så man kan frit takker nej tak, hvis ingen af dem passer ind. Alt hvad man skal gøre er, at klikke på linket, vælge hvor mange katte man skal have forsikret, og herefter klikke “indhent tilbud”. 

Dernæst skal du taste nogle informationer ind, som:

  • Kattens race
  • Kattens navn
  • Kattens fødselsår
  • Kattens forsikringssum (her oftest købspris)
  • Hvad du vil forsikre den imod
De typiske former for forsikring til katte er Ansvarsforsikring, livsforsikring, sygeforsikring eller erstatning ved bortkomst. 
 

Efter disse oplysninger er tastet ind du få tilpasset 3 tilbud, som passer til den forsikring, du kan bruge, ud fra oplysningerne.

Vi har førhen nævnt vigtigheden ved et forsikre sit kæledyr, men vi vil ligeledes undstrege vigtigheden af, at se forskellige løsninger før man vælger den – det kan spare dig godt, at vælge den rigtige.

2. Tjenestetorvet

Vores score: 5/5

5/5

Tjenestetorvet.dk er endnu en ydelse, vi kan højt anbefale dig at bruge, når du skal finde en forsikring til dit kæledyr, og derfor scorer vi denne 5/5 ligeledes.

På samme måde er dette en løsning, som vi anbefaler højt, idét du som forsikringstager garderer dig ved at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber. Her indtaster man hvor mange katte man ønsker at forsikre, og derefter fylder man nogle informationer om katten(e)

3. Tryg

Vores score: 4.5/5

5/5

Alle kender Tryg forsikring. Tryg er det andet største forsikringsselskab på markedet, og det er det med god grund: det er også én af de bedste muligheder. Tryg tilbyder også forsikring af kat. 

Konklusion

Denne artikel er ikke plastret med mange forskellige forsikrings-selselskaber at vælge imellem, idét vi mener, at vi har fundet de absolut bedste løsninger til dig, som ønsker at forsikre din kat – og spare penge i forløbet. Det korte svar er, at hvis du skal have den helt rigtige pris, kan vi anbefale dig at indhente 3 tilbud på et forsiking, som skræddersyer forsikringen efter dine behov, så du får den bedste pris.

Har du en hund, og kunne bruge at opgradere dit lir? Vi anbefaler dig at se vores guide til de bedste hundeseler i test her.

Redaktionen

Redaktionen bag animalworld består af et kompetent team, med flere års erfaring i at granske et marked for dets bedste produkter. Udvælgelsen af produkter foregår ved brug af smarte systemer, og algoritmer til at indhente data på alle tilgængelige produkter inden for en given kategori, og herefter rangere dem på baggrund af deres produktinformationer.