En kattehule er uden tvivl en ting, som du som katteejer bør have til din kat lige såvel som en hundeejer har en hundekurv til sin hund. En kattehule er det bedste til din kat når den har brug for en lur eller bare et dejligt varmt sted at være når du er på arbejde eller i skole. Katte sover meget af tiden, så det at have et sted til den hvor den kan ligge, uden at den ligger i sofaen og fælder eller midt på gulvet og fylder, er den bedste løsning for at sikre dig at både du og din kat trives.  

Her hos Animal World har vi sat os for at teste forskellige kattehuler på markedet, i håb om at finde ud af hvad du som katteejer skal opmærksom på, når det kommer til at vælge. Her tager vi højde for forskellige parametre såsom Pris, størrelse, farve og materialevalg. 

Hvad kendetegner den perfekte kattehule? 

Den perfekte kattehule er den lige præcis din kat, finder sig til rette i, og da alle katte er sin egen, er det dig som ejer der ved bedst hvad din kat kan lide. Her kan det nævnes at nogen katte godt kan lide at ligge højt, hvor andre katte bedre kan lide meget bløde huler. Dernæst kommer det naturligvis til hvad du som katteejer bedst kan lide i forhold til design, samt én anden vigtig ting: størrelsen.

Størrelsen er nok det første man skal tag stilling til. Derudover kan det være relevant at kigge efter en større type hvis man skulle have mere end én kat, som mange efterhånden har. Har man eksempelvis en kat af racen maine coon eller en norsk skovkat, er det i særdeleshed nødvendigt med en kattehule i en større størrelse, end hvis man har en almindelig huskat. Som du nok allerede har tænkt, er katte som regel mestre i at finde pladsen der, hvor man skulle tro der var for lidt af den. Hvis man anskaffer sig en kattehule til en killing, kan det også være smart at tænke på hvor stor katten bliver fuldt udvokset, så man kun skal ud at have fat i en enkelt kattehule. 

Kattehule med top i pileflet – sort luksusdesign

Kattehule i flet

Denne kattehule er testvinder i Animalworlds store kattehule test. Vi mener, at denne kattehule er den bedste på grund af den store alsidighed i, både at kunne bruge toppen og hulen indenunder.

Denne kattehule er i særdeleshed attraktiv til dig med to katte. Designet er pænt i sort pileflet, som let finder sin plads i et hvert hjem. Derudover er der en stor fordel i at kunne fjerne puderne til en eventuel vask. Selve pileflet delen er også let at rengøre med en våd klud eller en støvsuger eksempelvis. Ydermere har man muligheden for at kunne bytte puderne ud, hvis din kat i forvejen har en favorit pude.

Denne kattehule kan med sit nordiske design også let placeres i et hjem, hvor man går op i design, udseende og kvalitet. Vi kan med ro sige, at dette er det bedste bud på en kattehule til enhver type kat i et hvert hjem. Det eneste negative der er at sige om denne ellers rigtigt gode kattehule, er farven på puderne, som hurtigt kommer til at se beskidte ud da den hvide farve står i skarp kontrast til mørke pletter. Pileflettet står også rigtigt godt imod kattens klør når den hvæser klørene. Til det formål kan det anbefales at få et rigtigt kradsetræ, hvis man gerne vil bibeholde den sorte farve på flettet.

 • Grå farve
 • Materiale: Pil
 • Blød stofhynde med  fodspor mønster
 • Mål: 44 x 33 x 34 cm 
 • Egner sig godt til katte, hunde, kattekillinger og hundehvalpe
 • Stof: Polyester: 100%

Trixie Kaline – billig, hyggelig hule

Hyggelig kattehule

Denne kattehule er til dig, som ønsker en billig kattehule, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Denne kattehule kan fås til under 200 kr, og er lavet af blød plys med et betræk som kan vaskes. Hulen har en skridsikker bund, så du kan være sikker på, at den ikke glider rundt, idét katten (eller hunden) træder ind i hulen. Hulen egner sig mest til små katte og hunde. 

Størrelsen på hulen er 35 x 26 x 41 cm.

 • Blød plys, polyester betræk og skumpolstring
 • Vendbar pude
 • Skridsikker bund
 • Betræk kan maskinevaskes

Tipi kattehule i antracitgrå filt

Trixie kattehule

Selvom kattehulen ligner et telt, skal du ikke bekymre dig for at slå plykker i; med dens relative lette vægt er den til at bære rundt, og har et stilfuldt nordisk design. Denne antracitgrå kattehule kan man stolt vise frem i sin entre eller stue, særligt hvis man har en kat af en nordisk race. Den indeholder en bude med langhåret plysbetræk, som kan pilles af og vaskes.

 • Størrelse: 55 x 65 x 55 cm
 • Skridsikker bund
 • Kan foldes sammen
 • Pude med langhåret plysbetræk

Minou kattehule, pink/grå

Kattehule i plys

Denne kattehule fundet hos Mypets.dk har et meget personligt design, i en flot pink farve med grå detaljer, der sammen med plyskanten giver et meget sjovt udtryk. Indersiden er meget lækker og blød. Undersiden har et skridsikkert materiale i nylon der sikrer at kattehulen ikke skrider rundt. Kattehulen har en lækker aftagelig og vendbar pude med polyesterfleece betræk. Åbningen har også en god størrelse til katten der sætter pris på ekstra godt udsyn. Det pelsede udseende er også med til at få din kat til at se rigtig sød ud, når den ligger og sover. Et minus ved denne kattehule kan være den hvide kant, som med tiden kan blive misfarvet, hvis katten løber udenfor og bliver beskidt. Det er selvfølgeligt ikke noget problem hvis man vasker den jævnligt.

Hunter Kattehule Lugano, fv. Antracit

Blød kattehule

Denne kattehule fra dyrelageret.dk er i en rigtig lækker kvalitet til dig med den kvalitets bevidste kat ;-). Kattehulen er lavet i et lækkert blødt materiale med en flot antracit farve. Den aflange indgang gør det let for katten at komme ind, samtidigt med at den er lille nok til at give den helt rigtige hulestemning indvendigt. Denne kattehule har ydermere muligheden for at kunne transformeres til en katteseng ved at folde oversiden ned i undersiden. Puden inde i hulen kan ligeledes let tages ud og ligges i sengen. Puden er selvfølgelig også vaskbar og let at bytte ud med din kats favorit pude eller tæppe.

Se pris på kattehulen her!

Kattehule Hilla 

kæledyrs hus

Her har vi en god rummelig kattehule fra Mypets.dk. Denne kattehule har god plads til en eller flere katte. Ydersiden er lavet i et materiale der imiterer ruskind, hvilket giver kattehulen et eksklusivt look. På taget af kattehulen er der nogle kattefodspor, som giver hulen et passende udseende. Den brune farve gør også eventuelt skidt fra en ude kat sværere at se. Betrækket kan tages af ved behov når det skal vaskes. Indgangen har et sødt kattehoved formet indgang, der skærmer godt af for lys og larm, hvilket sikrer at din kat kan få absolut ro til at sove eller slappe af. En downside ved denne kattehule er prisen som er lidt høj, men hvis du har flere katte, kan denne kattehule muligvis være den bedste løsning til dig, da hulen er meget rummelig. Denne kattehule er også god til en gravid kat, som skal have et sted hvor killingerne kan ligge efter de er blevet født. 

Kattepose / kattehule – katte elsker den! 

Kattehule

Denne kattehule fra Petdreams.dk er perfekt til dig med katten, der ikke kan lade være med at udforske dine indkøbsposer. Hulen er meget blød på grund af polyesterforingen, som dækker helt ned i bunden af posen. Et minus ved denne kattehule er størrelsen som gør den ideel til én kat, men udfordrende for to katte, hvis de skal dele. Farven er hvid og beige, hvilket gør den let at få til at passe ind i de fleste hjem. Ydermere er katteposen let vaskbar ved 30 grader. Da posen er blød, er den også yderst let at gemme væk skulle det blive nødvendigt. Grundet den lave pris og at hulen er let at folde sammen, er den også god at have med på farten, eller til at have i sommerhuset.

 

Vil min kat overhovedet bruge en kattehule? 

Som regel er katte af natur tiltrukket af bløde huler de kan slappe af i. Det er dermed ikke sikkert at din kat vil bruge kattehulen, men som før nævnt kender du din kat bedst, så vælg den kattehule du tror din kat bedst ville kunne lide. Alle katte er deres egne. Nogen kan lide at ligge i højden hvor der er et godt udsyn, mens andre bedst kan lide en mørkere hule der skærmer af for omverdenen, til sidst findes der også katte der godt kan lide pose-type hulen der også virker som et tæppe. Et trick man kan bruge til at få din kat til at knytte sig til sin hule, er catnip spray som med det samme vil få din kat til at forelske sig i sin nye kattehule. Catnip spray kan købes ved langt de fleste forhandlere af katte udstyr.

Er kattehulen let at vaske? 

Om kattehulen kan vaskes, er også vigtigt at tage højde for, især hvis din kat er både inde og ude kat. Hvis din kat er ude kat, kan kattehulen have brug for en god vask en gang imellem, da det er svært at sige hvad din kat har haft med ind ad døren. Som du nok ved, er katte instinktivt jagtdyr og du har måske oplevet at din kat kan finde på at tag både døde fugle og mus med indenfor. I den situation kan det være meget rart at vaske sin kattehule for at undgå lugt og bakterier. De fleste kattehuler kan vaskes i hånden eller i vaskemaskinen ved 30 grader. Husk at kigge på mærket i din kattehule for at få de bedste vaskeanbefalinger fra producenten. 

Hvor er det bedst at stille sin kattehule? 

Placeringen af din kattehule er helt op til dig selv. Som sagt kender du din kat bedst. En ting man kan tænke på, når man skal finde ud af hvor man vil stille sin kattehule, er hvor man gerne vil have sin kat. Vil man gerne kunne se sin kat i løbet af dagen når den tager sig et hvil, kan det være en fordel at sætte den i stuen. Har man en kat der har brug for ro, eksempelvis når der kommer gæster, kan man med fordel sætte kattehulen i bryggerset eller på badeværelset, hvor kattebakken måske også befinder sig. Har man tænkt sig at sætte kattehulen i et aflukket rum, kan man overveje om man vil bruge ekstra penge på at få en kattehule der har et lækkert design. Hvis kattehulen står fremme i stuen eller køkkenet, kan man tænke over hvilken stil der passer bedst ind i ens indretning. En faktor man kan tænke over i forhold til placeringen af kattehulen er varme. Alle katte elsker varme, så tæt på en radiator eller i et varmt rum, ville være et oplagt sted at sætte en kattehule. 

Har man overhovedet brug for en kattehule?

Her hos Animal world mener vi bestemt at man skal have en katehule, eller i hvert fald en katteseng af en eller anden type. Dette skyldes at katte fra naturens side har flere sovende end vågne timer. Katte sover som regel 14-16 timer i døgnet og nogle gange helt op til 18 timer. Af den grund har katten naturligt brug for et sted den kan slappe af og sove. En sund kat er en aktiv kat med masser af energi, men det kræver også at den får den søvn der er nødvendig for at den kan trives. Hvordan kan det være at en kat sover så meget, kan man fristes til at spørge sig selv. Det er simpelthen fordi katte fra naturens side er natteaktive jagtdyr. Dem af jer der har en ude kat har måske oplevet hvordan katten smutter på tur hen af mod aftenen, det er simpelthen fordi den skal ud at jage. For at katten kan tag ud og jage om natten har den derfor brug for en masse søvn i løbet af dagen, så den er helt klar til nattens rov. Især for kattekillinger er søvn meget vigtigt. Kattekillinger sover typisk omkring 20 timer i døgnet, så de har selvsagt brug for en hule eller seng de kan ligge i. 

Redaktionen

Redaktionen bag animalworld består af et kompetent team, med flere års erfaring i at granske et marked for dets bedste produkter. Udvælgelsen af produkter foregår ved brug af smarte systemer, og algoritmer til at indhente data på alle tilgængelige produkter inden for en given kategori, og herefter rangere dem på baggrund af deres produktinformationer.