Leder du efter en kattelem, så din kat kan administrere sit eget liv, men har du ingen idé om, hvor du skal starte eller hvad du skal kigge efter?

En kattelem er et valg, du kan give din kat, hvis du ønsker at lade din kat strejfe rundt omkring. I deres ældste design var disse lem simple huller uden megen teknologisk indblanding.
Men en kattelem har udviklet sig til ret komplekse konstruktioner med nogle geniale design funktioner, som i den grad hjælper dig med, at gøre tingene lettere.
For eksempel vil du opdage, at de fleste moderne kattelem er fleksible klapper eller almindeligt hængslede, fjederbelastede paneler.
Nogle muligheder er endda elektronisk styret for endnu mere bekvemmelighed, så du ikke skal bekymre dig om tyveri eller andet form for brud på sikkerhed. Og hvor din kat selv styrer med sine bevægelser at gå ind og ud.

Nedenfor vil vi gennemgå alt fra de bedste kattelem i test, og yderligere information omkring hvordan de bruges, og hvad vi prioriterer i en kattelem. Vi har i øvrigt også en seperat guide til valg af hundelemme.

Her har vi listet 2 ting, du skal overveje før du køber en kattelem. Ved alle produkter I artiklen har vi forholdt os til disse punkter.

Det er vigtigt at forholde sig til den pris, man ønsker at betale for, når man går på jagt efter en kattelem. Når det kommer til en kattelem afspejler værdien oftest prisen.

En kattelem til små katte er anderledes designet, end en kattelem til store katte. Vi udvælger et utal af forskellige størrelser, så der er noget til enhver katteejer

Sammenligning og oversigt af produkter

1.

ay Flap Door - Bedste kattelem i test

4.1 / 119 anmeldelser
4.6/5

2.

Semi automatisk kattelem til store katte

4.7 / 312 anmeldelser
4.6/5

3.

SMART kattelem

4.4/5

4.

Simpel kattelem

4.4 / 286 anmeldelser
4.5/5

5.

Opgraderet kattelem fra Cat Mate

4.5 / 202 anmeldelser
3.7/5

6.

Smart kattelem

3.7 / 83 anmeldelser
4.3/5

1. Trixie 4-Way Flap Door - Bedste kattelem i test

4.1 / 119 anmeldelser
4.6/5

Vores vurdering:

Alle der har en kat, døjer med lige netop denne situation: Du skal hele tiden stå op for at åbne og lukke døren, fordi din kat vil ind eller ud. Og nogle gange når man det ikke i tide. Resultatet bliver at din kat sidder foran døren og mimer og venter på dig med et straffende blik, der er utilfreds. Denne praktiske kattelem giver den perfekte løsning på dette problem, for den giver din kat mulighed for at gå udenfor og komme ind igen, som den vil. Du har fire indstillingsmuligheder for at bestemme, om døren skal være åben i begge retninger, kun lade katten komme ind eller ud eller helt låst.

Denne Trixie kattelem har hele 4 indstillinger, hvilket gør, at du kan vælge, om din kat frit kan bevæge sig ind og ud af hjemmet eller om den kun kan komme ind i huset. Den sidste indstilling gør, at din kat kun kan komme ud af huset, men dog skal vente på, du kommer og lukker den ind igen. Kattelemmen er lavet i et meget simpelt. design, som gør at den passer ind i ethvert hjem. Den ser ikke voldsom ud, men falder i et med døren. Vi har valgt denne simple kattelem uden smart teknologi, da der forhindrer EMF forurening, både for dig og din kat. Da disse strålinger kan være sundhedsskadelig for både dig og din kat. Smart teknologi ER smart, men det det er ikke sundt for levende organismers biologi.

Fordele ved Trixie 4:
Ulemper ved Trixie 4:
Dyregruppe: Kat
Størrelse: 0-4 kg
Egenskaber: Til mur og træ
Indstillinger: 4

2. Cat Mate - Semi automatisk kattelem til store katte

4.7 / 312 anmeldelser
4.6/5

Vores vurdering:

Cat Mate tilbyder her en holdbar kattelem. Kattelemmen er lavet af hård plast, der holder selv i det værste vejr udenfor, og holder alt slags træk og vind ude. Den manuelle og automatiske kattelem kan installeres i stort set alle typer døre, inklusiv metaldøre. Kattelemmen tilbyder også en afskærmet børste forsegling, der holder snavs, regn, sne og insekter uden for dit hus. Denne kattelem har et fire-vejs låsesystem med magnetisk lukning for at forsegle døren mod stærk vind. Den elektroniske RFID-kattedør arbejder automatisk for at lukke din kat ind eller ud ved at fornemme en magnet i et batteridrevet halsbånd, din kat har på. Dette halsbånd er ikke forbundet til smart teknologi, hvilket giver en form for sikkerhed for din kats helbred. Perfekt kattelem, til dig der ønsker en billig løsning, der er lavet af kvalitet.

Fordele ved Cat Mate:
Ulemper ved Cat Mate:

Dyregruppe: Kat
Størrelse: Velegnet til store katte
Egenskaber: Til døre op til 50 mm tykke
Indstillinger: 4

3. Sureflap XL Microchip - SMART kattelem

4.6/5

Vores vurdering:

En smart kattelem kan betyde et par ting, men generelt bruger den teknologi til at lade din kat komme ind eller ud af huset.

De fleste smarte kattelem bruger Radio-Frequency Identification til at registrere din kat og efterfølgende låser op og/eller åbner døren. Signalet kommer fra din kats indbyggede mikrochip, hvilket forsikrer sig om din sikkerhed i huset, uden at skulle bekymre dig om indbrud fra kattelemmens indgang. SureFlap Mikrochip kattelem er en app-styret kattelem, der gør den lidt mere højteknologisk. Den kan også læse dit kæledyrs mikrochip, hvilket gør SmartKey forældet til mange kæledyr. Hvis dit kæledyr ikke er mikrochippet, har du stadig mulighed for at bruge et Smart Key halsbånd, hvilket ikke anbefales grundet alt for høj EMF stråling direkte ind i din kats krop.

Det er også muligt for dig, at holde din kat inde om natten eller andre tidspunkter, da kattelemmen har en timer. Den har en spærrefunktion, så den kan programmeres til at låse op og i på bestemte tidspunkter. Kattelemmen kan monteres i døre, glas og vægge.
Denne kattelem er til de højteknologiske typer, der nyder teknologiens udvikling.

Fordele ved Sureflap XL Microchip:
Ulemper ved Sureflap XL Microchip:

Dyregruppe: Kat
Størrelse: Fås i flere størrelser
Egenskaber: Passer ind i døre op til 6 cm tykkelse
Indstillinger: 32

4. PetSafe Staywell 400 - Simpel kattelem

4.4 / 286 anmeldelser
4.6/5

Vores vurdering:

PetSafe tilbyder et pålideligt og billigt design, til katteejere, der ikke ønsker at lave en stor investering, og kan leve med de helt basale indstillinger i en kattelem, der stadig har gode funktioner. Kattelemmen er lavet af slagfast plastik og har plads til katte, der vejer op. til 7 kg. PetSafe fire-vejs dør har en magnetisk lukning til at forsegle klappen i kraftig vind eller stormvejr og et skyde låsesystem, du kan indstille til ind, ud, begge veje eller låst. Petsafe automatiske kattelem tilbyder et brugervenligt design og et halsbånd, der ikke kræver batterier, hvilket du skal være opmærksom på, i forhold til EMF stråling af din kat. Nogle kæledyr tåler ikke den høje frekvens, der kommer fra disse halsbånd, så hold gerne øje med din kat, hvis du vælger dette produkt.

Fordele ved PetSafe Staywell 400:
Ulemper ved PetSafe Staywell 400:

Dyregruppe: Kat
Størrelse: op til 7 kg
Egenskaber: Tynde døre
Indstillinger: 4

5. Cat Mate Elite Microchip - Opgraderet kattelem fra Cat Mate

4.5 / 202 anmeldelser
4.6/5

Vores vurdering:

Introduceret i 2012, Cat Mate’s Elite Microchip kattelem er en automatiseret kattelem designet til at hjælpe katteejere, med at komme af med rollen som dørmand. Kattelemmen er programmerbar og har masser af unikke funktioner. Det hjælper katteejere med at kontrollere deres kattes bevægelser og holde uønskede ubudne gæster væk.

Designmæssigt ligner Elite Microchip kattelemmen nogenlunde enhver anden kattelem på markedet, med et gennemsigtigt vindue og AA batteri strøm, hvilket gør at den ikke er forbundet til et SMART-GRID. Batterierne kan holde sig op til 12 måneder.

Kattelemme giver mulighed for at indstille et bestemt tidspunkt for at spærre/tillade din kats bevægelse uden for huset. Elite Microchip kattelem har en 4-vejs lås, der giver dig mulighed for at vælge mellem fire forskellige adgangsmuligheder. Kattelemmen fungerer ved at scanne mikrochippen på din kat og giver derefter adgang i henhold til de indstillinger, der er programmeret på kattelemmen.

Leder du efter en opgraderet version, så har du her et godt svar.

Fordele ved Cat Mate Elite Microchip:
Ulemper ved Cat Mate Elite Microchip:

Dyregruppe: Kat
Størrelse: Til større katte
Egenskaber: Almindelig døre
Indstillinger: 4

6. PetSafe PetPorte - Smart kattelem

3.7 / 83 anmeldelser
4.6/5

Vores vurdering:

PetSafe PetPorte Smart kattelem er Storbritanniens næstbedst sælgende mikrochip kattelem bag den fremragende Sureflap mikrochip kattelem.

Designet af PetSafe PetPorte Smart kattelem er anderledes end en normal kattelem. Den vil passe fint ind i hullet i standardstørrelsen efterladt af en eksisterende kattelem. Forskellen i designet er glasset, der hænger over kattelemmens udvendige indgang. PetSafe siger, at dette glas gør det muligt at læse kattens mikrochip, før den kommer ind i tunnelen, snarere end i tunnelen, hvilket giver. større sikkerhed, for din kat, så den ikke kommer i klemme. Kattelemmen kommer med en nat-funktion, hvor den kan mærke, om det er lyst eller mørkt udenfor. Når skumringen falder på, vil den lukke dine katte ind, men ikke ud før daggry. Dette er en rigtig god funktion til at beskytte dine katte uden besværet med at skulle indstille en 4-vejs lås morgen og aften. Den kan programmeres til at tage op til 25 katte, så du skal ikke have nogen bekymringer, medmindre du driver et kattecenter. Mikrochip Databasen kan nulstilles.

Fordele ved PetSafe PetPorte:
Ulemper ved PetSafe PetPorte:

Dyregruppe: Kat
Størrelse: Til større katte
Egenskaber: Almindelig døre
Indstillinger: 25

Hvorfor skal jeg have en kattelem?

At investere i en kattelem, er vigtigt, hvis du har en kat, der gerne må færdes udenfor. Ikke kun for din kat, men også for dig, så du kan blive fri for at lege dørmand. Du vil gerne have, at din kat har friheden til at gå udenfor eller komme indenfor i dit hus, når de har lyst, men du vil også gerne beskytte dem mod vilde dyr, stormvejr og andre potentielle risici, der kan skade deres sundhed og sikkerhed. Derfor er det en vigtig del af det, at have en kat. Du kan følge med i deres bevægelser, og du kan sikre dig, at din kat er hjemme og ude, når det er vejr og omgivelser tillader dette.

Hvilken kattelem skal jeg have?

Vi har valgt at fokusere på en simpel kattelem uden smart teknologi, da det forhindrer EMF forurening, både for dig og din kat. Disse strålinger kan være sundhedsskadelig for både dig og din kat. Smart teknologi ER smart, men det er ikke sundt for levende organismers biologi, da det går ind og har en effekt på vores elektromagnetiske felt.

Dog er der mange nu til dags, der stadigvæk vælger denne løsning igennem deres apparater. Det er dog vigtigt at huske på, at kæledyrs biologi er anderledes end menneskers. Katte er mere skrøbelig over for teknologi og kunstig intelligens, da det simpelthen ikke er en del af deres natur, og heller ikke burde være det.

Vi ved godt at det er smart, når teknologien tager belastninger fra vores skuldre, og ordner ting for os. Men dette har konsekvenser, både for vores helbrede og vores katte. Derfor anbefaler vi her i vores guide, at vælge semi automatiske kattelem, der stadig har implementeret teknologi, men dog kører på batteri, for at undgå mest skade. Det kommer med nogle ekstra gøremål, men det er klart det værd på den lange sigt, da ingen ved hvilke konsekvenser, dette kunstige lag af EMF har på hverken og eller vores kæledyr.

Dette er selvfølgelig noget, de fleste producenter glemmer at fortælle, da smart teknologien er sat for at tage over, men lav dit eget research når det kommer til dette emne, og forsikrer dig, at du ved nok, inden du udsætter din kat for denne belastning.

Hvordan virker en kattelem med chip?

Mikrochip kattelem kan programmeres til at læse din kats mikrochip og kun åbne for dem. De er en god mulighed for husholdninger med flere katte, da disse kattelem kan programmeres til at gemme oplysningerne fra flere mikrochips.

Mikrochip kattelem kan installeres i døre, vægge og vinduer ved hjælp af tunnel forlængere og valgfri adaptere på samme måde som en normal kattelem. De er designet til at gøre installationen nem og hurtig for husejere.

Mange mikrochip-kattelem har en dør og træk udelukker for at holde dårlig vejr ude af dit hjem. De er generelt drevet af batterier og har en lang levetid for det meste over 12 måneder. Nogle mikrochip-kattelemme har en indikator, der blinker, når batteriet er ved at løbe tør for at advare dig.

Det skal dog siges, at denne slags teknologi, kan være skadeligt for din kat, da magneter og chip, kan forstyrrer deres elektromagnetiske felt.

Hvordan sætter man en kattelem i døren?

Der findes guides på youtube, eller nettet, der kan tage dig igennem processen, hvis du ønsker det visuelt. Men her kommer en overordnet guide til hvordan du montere din kattelem.

Brug en blyant og lineal til korrekt at markere det område, hvor kattelemmen skal installeres. Sørg for, at markeringen er i vater. Kattelemmen vil være cirka 10-12 cm over gulvet. Mange kattelem kommer med en skabelon, der hjælper dig med at tegne grænserne og afmåle det på din dør. Dernæst bør du som en sikkerhedsforanstaltning placere malertape rundt om hjørnerne af skabelonen, du har tegnet. Bor derefter fire huller i hver kant af det tegnede mønster. Disse fungerer som adgangspunkter til din stiksav. Det næste skridt er det svære skridt. Du bliver nødt til at indsætte stiksaven i et af borehullerne og derefter støt skære efter den skabelon linje, du havde tegnet. Skabelonen giver dig mulighed for at skære en nøjagtig åbning for at fikse din kattedør. Når hullet er lavet, skal du placere din kattelem i skabelon, og derefter montere den fast med det udstyr du har fået med som tilbehør. Husk at sikre begge sider af døren med skruer.

Hvor kan jeg købe en kattelem?

Du kan købe en kattelem i stort set alle dyre butikker rundt i landet. Kattelem kan også bestilles via internettet, hvor der også findes mange store forhandlere af disse produkter.

Redaktionen

Redaktionen bag animalworld består af et kompetent team, med flere års erfaring i at granske et marked for dets bedste produkter. Udvælgelsen af produkter foregår ved brug af smarte systemer, og algoritmer til at indhente data på alle tilgængelige produkter inden for en given kategori, og herefter rangere dem på baggrund af deres produktinformationer.