Der er meget at glæde sig over, når de kolde vinterdage begynder at bevæge sig ind mod sommer. Men for vores hunde kommer sommervejret ofte med nogle ulemper, der gør tilværelsen en smule hårdere for vores pelsede venner. Der findes mange alternative til at hjælpe din hund med at køle ned. Du kan give dem et koldt bad, du kan lave en udendørs pool med køligt vand, eller du kan investere i et produkt, der rent faktisk er skræddersyet til lige netop dette problem, så du slipper for alt det arbejde, der kan høre med, når din hund har det for varmt.

Kølemåtter kan gøre en forskel i en hunds sommerkomfort – og markedet er fuld af muligheder, lige fra langtidsholdbare gelmåtter til isbaserede frysesenge.

For at hjælpe dig med at finde de bedste på markedet, har vi her lavet en guide over hvad vi mener ud fra vores kriterier er de bedste kølemåter. Og et overblik over hvad du skal kigge efter, når du begynder din jagt.

Her har vi listet 2 ting, du skal overveje før du køber en kølermåtte til din hund. Ved alle produkter I artiklen har vi forholdt os til disse punkter.

Der findes forskelligt matriale når det kommer til kølemåter. Vi har vurderet vores produkter ud fra det bedste.

Hunde kommer i forskellige racer og størrelser, og det er vigtigt at forholde sig til lige netop din hunds størrelse, inden du investerer i en kølemåtte.

Sammenligning og oversigt af produkter

1.

Bedste kølemåtte på markedet

3.8 / 33 anmeldelser
3.8/5

2.

Tilbydes i flere størrelser

4.5 / 1,002 anmeldelser
4.4/5

3.

kølemåtte til større hunde

4.4 / 27 anmeldelser
4.6/5

4.

XL kølemåtte

4 / 57 anmeldelser
4.3/5

5.

Premium kølemåtte

4.4 / 27 anmeldelser
4.3/5

1. InnovaGoods Refreshing Pet Ma - Bedste kølemåtte på markedet

Vurdering:

3.8 / 33 anmeldelser
3.8/5

Leder du efter den absolut bedste kølemåte på markedet? Så er innovagoods en producent, der altid leverer gode produkter til kæledyr. Ikke nok med de fokuserer på kvalitet, prioriterer denne virksomhed også teknologien, og implementerer forskellige funktioner i deres produkter, der gør hverdagen meget nemmere.

InnovaGoods kølemåtte er en forfriskende kølemåtte til små kæledyr. Kølemåtten kan gå helt ned til 10 grader, hvilket giver en behagelig oplevelse for din hund i varmen. Med dens specielle materialer skal du blot lægge den på jorden for at bekæmpe varmen. Dens kølende effekt vil være en stor lettelse for din hund, og vil hjælpe den igennem sommerens varme. Kølemåtten er perfekt til at hjælpe din hund, så de kan holde den sommerens varme ud og den hjælper med at regulere deres kropstemperatur. Kølemåtten er vandafvisende, kan gøres nemt rent med en klud og er antiseptisk og anti bakterier. Den er let at håndtere og kan bruges af alle.

Denne kølemåtte er et top valg, og meget populær blandt forbrugere.

Fordele ved InnovaGoods Refreshing Pet Ma:
Ulemper ved InnovaGoods Refreshing Pet Ma:
Matriale: Polyester, skun, afkølende gel
Størrelse: 40x50cm
Brug: Udendørs og indendørs

2. Trixie kølemåtte - Tilbydes i flere størrelser

4.5 / 1,002 anmeldelser
4.4/5

Vurdering:

Trixie er som altid på banen, når det kommer til gode produkter til kæledyr, og når det kommer til kølemåtter, er der ingen undtagelser.

Denne blå kølemåtte er lavet til flere størrelser, hvilket gør den alsidig, da du ikke behøver at bekymre dig om, der findes noget til din hund.
Kølemåtten er lavet til at give en frisk og kølende følelse til din hund i sommervarmen. Nogle hunde kan være allergiske overfor kunstige midler og giftige stoffer, og derfor har Trixie lavet et produkt med en gel, der ikke er giftig, og som kan køle helt ned til 5-10 grader køligere end stuetemperatur. Kølemåtten kan forblive kold i op til en time. For at nulstille køleegenskaberne skal du blot lade måtten stå ubrugt i en time, da du ikke behøver at fryse den igen. Tør af med sæbevand for at holde kølemåtten ren og frisk. Må ikke bruges i solen. Må ikke bruges eller opbevares ved temperaturer over 45 grader. Den indeholdte gel kan blive for varm og blive flydende og som følge heraf miste sin kølende effekt.

Fordele ved Trixie kølemåtte:
Ulemper ved Trixie kølemåtte:

Matriale: Polyester, skun, afkølende gel
Størrelse: 40x50cm
Brug: Udendørs og indendørs

3. PETCARE - kølemåtte til større hunde

4.4 / 27 anmeldelser
4.4/5

Vurdering:

PETCARE kølemåtte er specielt designet til at hjælpe med at holde dine kæledyr komfortable på en varm sommerdag. Den er lavet af PBA-fri materialer og indeholder ikke giftige geler. Kølemåtten holder ikke kun din hund kølig, den er også fantastisk til at trøste ældre hunde, der lider af ledsmerter, hævelser, stress, gigt, hudsygdomme, hoftedysplasi og meget mere.

Kølemåtten reagerer på din hunds kropsvarme og absorberer og regulerer kropstemperaturen i timevis. Måtten afkøler din hund gradvist med det tryk der opstår når hunden ligger på madrassen.

PETCARE tilbyder en omfattende serie af produkter, der hjælper med at holde dine kæledyr kølige i de varme sommermåneder. Denne måtte fås i to forskellige størrelser.
Måtten kan let rengøres med en fugtig klud og skal kun lufttørres. Måttens levetid er ca. 2 år.

Fordele ved PETCARE:
Ulemper ved PETCARE:

Matriale: Polyester, skun, afkølende gel
Størrelse: 40x50cm
Brug: Udendørs og indendørs

4. Active Canis - XL kølemåtte

4 / 57 anmeldelser
4.4/5

Vurdering:

Leder du efter en brugervenlig kølemetode, til at hjælpe din hund med at komme igennem sommeren? En kølemåtte der ikke kræver det store, og som er klar til at gøre sit arbejde med det samme. Så har du her et godt svar.

Denne køle måtte afkøles hurtigt uden at skulle blive våd eller fryses. Den er super let at rengøre, enorm holdbar i kvalitet og lavet af ikke-giftige materialer.

Kølepuden absorberer dyrets kropsvarme og frigiver den til luften gennem måttens ubrugte overflade. Dette resulterer i, at måtten er kold at røre ved, og yderligere køling på grund af presset fra dyrets kropsvægt.

Køleeffekten aktiveres straks, når hunden ligger på puden. Temperaturen vil være omkring 28 grader, og effekten vil være i ca. 2 timer afhængigt af omgivelsestemperaturen.

Fordele ved Active Canis:
Ulemper ved Active Canis:

Matriale: Polyester, skun, afkølende gel
Størrelse: 70x110cm
Brug: Udendørs og indendørs

5. Scruffs & Tramps - Premium kølemåtte

4.4 / 27 anmeldelser
4.6/5

Vores vurdering:

Mange kæledyr lider under varmen i de varme sommermåneder, og det kan være et livsfarligt problem for mange hunderacer, der ikke er vant til at regulerer dem til i varmen.

Scruffs & Tramps kølemåtten er designet til at give lindring, ro og komfort til din hund. Fyldt med en giftfri gel vil den selvkølende måtte typisk være 5-10 grader køligere end stuetemperatur. I mens måtten bruges, kan den forblive kølig i over en time afhængigt af vejret, varmen og miljøet. Når måtten ikke bruges, “lader” den automatisk op, og køler af sig selv på under en time, uden du skal fryse eller nedkøle den manuelt. Kølemåtten kan enten bruges alene, med en eksisterende kæledyrsseng eller i en kæledyrsholder. For at rengøre måtten skal du blot tørre dens låg af med en klud og sæbevand. Skyl derefter med rent vand før brug.

Fordele ved Scruffs & Tramps:
Ulemper ved Scruffs & Tramps:

Matriale: Nylon
Størrelse: 92 x 69 cm
Brug: Udendørs og indendørs

Hvor længe må en hund ligge på en Kølemåtte?

En hundekølemåtte skal køle i omkring 4-6 timer, men det afhænger af typen og teknologien i den. I alle tilfælde vil en måtte kræve en genafkøling eller genopladning af en eller anden form for at bringe den tilbage til en tilstand, hvor den kan køle igen. Det vil sige at der er ingen regler for hvor længe din hund kan lægge på måtten, da måtten altid på et eller andet tidspunkt skal “genoplades”.

Hvordan virker en Kølemåtte til hunde?

Selvom nogle kølemåtter er drevet af elektricitet, har andre kølemåtter og senge specielt skum og superabsorberende krystaller, der holder en stor mængde vand. For at aktivere måtten skal du altid først læse pakkevejledningen og derefter fylde den nødvendige mængde vand. Efter at de superabsorberende krystaller opsuger vandet, vil puden have et vakuumpakket udseende.
De fleste måtter bruger termodynamikkens princip for at give en kølig fornemmelse til hunden. Selvom kølemåtten ikke behøver at føles ekstremt kølig ved berøring, skal måtten føles køligere end hundens krop. Når hunden sidder på måtten, vil kølepuden absorbere varme fra hundens krop og sprede den ud i miljøet og dermed holde hunden kølig.
Kølemåtter fås nu i en række behagelige stoffer og tilbydes sammen med forstærkede lagner og andet tilbehør. Da disse måtter er praktiske at bruge, er de et ideelt rejsetilbehør. Nogle måtter tilbyder ledstøtte. Sådanne måtter er ideelle til kæledyr, der er ved at komme sig efter operation, eller hunde, der lider af slidgigt og hoftedysplasi.

Er kølemåtter giftige

Gelen i de kølemåtter, er enten polyurethan eller en vandbaseret gel, så ingen af ​​dem er giftige.

Ingen kølemåtter bør indeholde giftige gel eller materialer, men du bør stadig fjerne måtten med det samme, hvis den bliver tygget. Du ønsker ikke, at din hvalp skal indtage det ydre dækmateriale, og gelen kan lave et klæbrigt rod i dit hus.

Er kølemåtter giftige

Det afhænger virkelig af, hvor du skal holde din hund kølig.

Måtter, puder og senge er gode at have i huset, så din hund kan ligge på dem, når som helst den føler varmen, og har brug for at regulerer sig selv.

Kølende veste, frakker og jakker er mere til udendørs og på gåture. Du skal normalt gennembløde dem før brug. De er derfor ikke særlig praktiske til indendørs brug, da din hund kan løbe rundt med jakken og lave et stort rod og gøre alting vådt.

Du kan endda få hundehalsbånd og hundekølende bandanas for en lettere mulighed, selvom det nok ikke forventes, at de ville fungere så godt som en fulddækkende jakke.

Hele processen af valg muligheder, afhænger af hvad dt behov er, og hvad du ønsker for din hund. Det mest populære valg er at gå efter kølemåtter, da de er alsidig og kan bruges til det mest.

Redaktionen

Redaktionen bag animalworld består af et kompetent team, med flere års erfaring i at granske et marked for dets bedste produkter. Udvælgelsen af produkter foregår ved brug af smarte systemer, og algoritmer til at indhente data på alle tilgængelige produkter inden for en given kategori, og herefter rangere dem på baggrund af deres produktinformationer.