Det kan siges med sikkerhed, at alle hundeejere kan bruge en hundesele. Sandsynligheden er, at du går ture med din hund adskillige gange om dagen. Det er derfor en god idé, at man fra starten af investerer i en god hundesele, der er robust, solid og komfortabel for din hund. I det lange løb vil det betale sig, at investere i en god hundesele fra starten af, men når det kommer til at træffe beslutningen om, hvilken hundesele, der vil være det bedste køb, kan det blive svært og uoverskueligt, at finde rundt i de forskellige produkter.

Vi har forsøgt at give dig alle de informationer, du har brug for, for at træffe den rigtige beslutning, og købe en fremragende hundesele, på samme måde som vi har en artikel om hundefoder som passer til dit budget og behov.

Her har vi listet 4 ting, du skal overveje før du køber . Ved alle produkter I artiklen har vi forholdt os til disse punkter.

Næsten uanset hvilket produkt, man køber, er det vigtigt, at man forholder sig til sit budget, og hvor meget, man er villig til at betale for det rigtige produkt. Hundeseler generelt spænder mellem 200 – 800 kr., hvor kvaliteten typisk også afspejler sig i prisen.

Hvad siger andre brugere om produktet? Det kan være meget sigende om et produkt, hvad reele købere siger om deres oplevelse med produktet. Dette kan hjælpe én med at finde problemer eller ulemper, som forhandleren måske ikke får skrevet super tydeligt.

Man kommer længst med en hundesele, der kan justeres og tilpasses i størrelse, så man kan være sikker på, at selen passer til netop sin hund.

Der findes forskellige typer hundeseler, som varieres efter hvordan man påfører den hunden, hvor selen ligger på hunden samt justerarheden i selen. Af disse findes der eksempelvis step-in sele, anti-træk seler, multispænde sele, y-sele eller den klassiske hundesele. Det er vigtigt, at hunden kan bevæge sig frit og uden gener i hundeselen.

I denne artikel har vi primært fokuseret på den klassiske hundesele, der sikrer høj og god komfort for hunden, da hundeselens belastning dækker et større område på hundens torso. Den større fordeling af selen vil således mindske trækskader på hunden.

Hundeselens materiale skal være stærk og af kvalitet. Den mest hyppige materiale er nylon, som er et ganske fint materiale og til hundeselen, taget hundens komfort i betragtning. Andre hyppige materialer er såsom polyester eller webbing.

Sammenligning og oversigt af produkter

1.

Score:

Til aktive hunde

4.8 / 6,414 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
97 / 100

2.

Score:

fokus på kvalitet

5 / 3 anmeldelser
5/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
100 / 100
Kvalitet
90 / 100

3.

Score:

Fokus på åndbarhed

4.8 / 871 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
95 / 100

4.

Score:

Til den aktive hund

4.8 / 114 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
85 / 100

5.

Score:

Sele med den danske kvalitet

4.8 / 391 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
92 / 100

6.

Score:

Ubesværet påførsel

4.4 / 48 anmeldelser
4.4/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
88 / 100
Kvalitet
90 / 100

7.

Score:

Gå pænt i snor

4.5 / 297 anmeldelser
4.5/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
90 / 100
Kvalitet
80 / 100

8.

Score:

Et sikkert valg

4.6 / 5 anmeldelser
4.6/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
92 / 100
Kvalitet
97 / 100

9.

Score:

Smart hundesele til bilen

4.3 / 1,558 anmeldelser
4.3/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
86 / 100
Kvalitet
90 / 100

10.

Score:

Til alle størrelser

3.8 / 7 anmeldelser
3.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
76 / 100
Kvalitet
71 / 100

1. IDC K9 - Til aktive hunde

4.8 / 6,414 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
97 / 100

Efter vores research kan vi vurdere, at K9 har styr på deres hundeseler. Serien K-9 er et velkendt hundesele mærke, som laver solide hundeseler til alle slags hunde. ”IDC”’et står for ’Innova Dog Comfort’, og giver en masse kontrol og stabilitet. Modsat andre mærker, specialiserer K9 sig mere i ”type” af hunde, hvor de har særlige hundeseler til hvalpe, sportsudøvende hunde, m.m.. Denne sele adskiller sig fra de andre, da denne bedre egner sig til mere aktive hunde, eksempelvis til sportsaktiviteter eller professionel brug. Selen slår ind til ca. 300-400 kr., og har mange glade kunder til at bakke op omkring købet. Materialet er af polyester, og den kan fås i flere forskellige størrelser og farver. Den har også reflekterende syninger, så man akn være sikker på, at man kan se den i mørke. OBS på, at mange kunder, som køber en størrelse 2 skifter til størrelse 3, da de minder om hinanden og giver bedre justering på en 3’er.

Fordele ved IDC K9:
Ulemper ved IDC K9:
Kant med refleks, og reflekterende bryststrop
Fås I alle størrelser fra 29cm – 138 cm.
Rød og sort farve
Lygteholder
Mavestrop med spænde

2. Hurtta Outdoor Active - fokus på kvalitet

5 / 3 anmeldelser
5/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
100 / 100
Kvalitet
90 / 100

Det finske mærke Hurtta er kendt for deres lækre og kvalitetsrige produkter, som holder typisk i mange år. Denne hundesele er ingen undtagelse af reglen. Denne har fået rigtigt positive anmeldelser af brugere.

Denne hundeseles opbygning forsikrer, at belastningen er fordelt jævnt på hunden. Materialet her er af blød og holdbar polyester. Modellen her er også udrustet med 3M reflekser, som gør den synlig i mørke.

Prisen er overkommelig: ca. 400 kr. Generelt kan man finde billigere hundeseler på markedet, men så kan man forvente et kompromis på kvaliteten. Denne hundesele har også fået gode anmeldelser fra brugere, hvor den scorer 5/5 stjerner fra tre kunder, som har anmeldt den. Størrelserne fås i i alt mellem 35x til 120 cm.. Når man har valgt den rigtige størrelsesklasse på produktet til sin hund, kan den yderligere justeres og tilpasses 4 steder på selen, som forsikrer, at den passer til hunden. Materialet er af polyster, som er let at holde vedlige og rent. Derudover er selen udrustet med 3M-reflekser, så man med sikkerhed kan se den i mørke.

Fordele ved Hurtta Outdoor Active:
Ulemper ved Hurtta Outdoor Active:

Velegnet til mere aktive hunde
Model med fokus på komfort
Optimal belastningsfordeling
Justerbar omkring hals og bryst

3. Curli Clasp Mesh - Fokus på åndbarhed

4.8 / 871 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
95 / 100

Med en 20% lettere sele end den gamle, vil du ikke blive skuffet med Curli Clasp Mesh selen. Den nye lettere sele bidrager til komfort og bevægelsesfrihed til din hund. Selen er en step-in sele og kan fås i et væld af farver. Curli Clasp er primært tilegnet de mindre hunde, men kan fås i mange forskellige størrelser.

Curli Clasp Mesh selen har også den fordel, at der er inkorporeret et Dogfinder system i selen. Dette betyder, at hver sele har en unik kode, der gør det nemmere for hundeejere at blive genforenet med bortløbne hunde. Selens kode skal registreres på Curlis hjemmeside og fremmede der finder din hund, kan nu slå nummeret op på nettet.

Hundeselen er yderst åndbar der kan bidrage til, at din hund ikke får det for varmt om sommeren. Vesten kan også benyttes som kølevest, ved at skylle selen under koldt vand inden påførsel på hunden. Dette kan hjælpe din hund med at komme af med noget af kropsvarmen, på en varm sommerdag.

Fordele ved Curli Clasp Mesh:
Ulemper ved Curli Clasp Mesh:

Størrelsevejledning:
Størrelsen er brystmål:
Størrelsen er halsmål i cm og mavemål i cm
– XXXS
Brystmål: 26,7 – 30.1 cm

– XXS
Brystmål: 30,2 – 33,8 cm

– XS
Brystmål: 33,9 – 38,2 cm

– S
Brystmål: 38,3 – 43,3 cm

– M
Brystmål: 43,4 – 49,0 cm

– L
Brystmål: 49,1 – 55,4 cm

– XL
Brystmål: 55,5 – 62,7 cm

4. Hunter Racing Norsk - Til den aktive hund

4.8 / 114 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
85 / 100

Det billigere, men sikre valg når det kommer til hundeseler til de mere aktive hunde. Hunter Racing Norsk selen er det oplagte valg til dig der ikke vil gå ned på kvalitet, men heller ikke ønsker at springe budgettet på en hundesele.

Denne hundesele er designet og udviklet til aktive hunde og egner sig rigtigt godt til løbe- eller cykelture. Selen er polstret med fleece flere forskellige steder, som er med til at forhindre slidsår og øger komforten. På cykelstien er du sikker på, at hunden kan ses med de reflekterende striber på brystselen. På den måde kan du som ejer føle dig mere sikker, når der er fart på ude på stierne.

Selen kommer i sort og kan fås i tre forskellige størrelser. Hunter går op i høj kvalitet og funktionalitet som klart afspejles i dette produkt. Alt i alt er dette en sele du ikke vil fortryde købt, hvis du har en aktiv hund og et behov for en sele.

Fordele ved Hunter Racing Norsk:
Ulemper ved Hunter Racing Norsk:

Størrelsesvejledning
Størrrelsen vælges til den, som passer til din hunds brystvidde målt i cm.

– S/M
Brystvidde: 52 – 62 cm
Selebredde: 25 mm
Halsomfang: 40 cm

– M/L
Brystvidde: 60 – 75 cm
Selebredde: 25 mm
Halsomfang: 46 cm

– L
Brystvidde: 68 – 90 cm
Selebredde: 38 mm
Halsomfang: 52 cm

5. Dog Copenhagens Comfort Walk Pro - Sele med den danske kvalitet

4.8 / 391 anmeldelser
4.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
96 / 100
Kvalitet
92 / 100

Med Dog Copenhagens Comfort Walk Pro sele kan du forkæle din hund udover det sædvanlige. Denne sele er netop en af de absolut bedste når det gælder støtte, pasform og kvalitet. Dog Copenhagen er en producent af hundeseler, der har fokus på funktionelt og attraktivt design til de daglige gåture såvel som off-road eventyr.

Dog Copenhagens sortiment er dybt, med Comfort Walk Pro som værende en af de absolutte topmodeller. Med 4 justeringspunkter kan du sikre dig, at selen sidder perfekt og støtter bryst, nakke, ryg og mave som den skal på din hund.

Selen kan anskaffes i flere forskellige størrelser og farver, herunder blandt andet sort, blå, mocca, grøn og pink. Uanset farve på selen kan du sikre dig, at din hund bliver set i mørket grundet 3M refleks-trim. Selen er fremstillet i gode materialer der er med til at understøtte holdbarhed og en rigtigt god pasform. Derudover er selen smuds- og vandafvisende som kan minimere rengøringen.

Hvis budgettet rækker, kan Dog Copenhagens Comfort Walk pro sele være et rigtigt godt valg til dig og din hund.

Fordele ved Dog Copenhagens Comfort Walk Pro:
Ulemper ved Dog Copenhagens Comfort Walk Pro:

Aluminiums hardware – intet på selen kan ruste
Easy-Grab håndtag på ryggen for hurtig kontrol
Maskinvask 30ºC
Størrelser
Polyester
Nylon

Størrelsevejledning:
Størrelsen er halsmål i cm og mavemål i cm

– XS
cm rundt om livet: 38-46

– S
cm rundt om livet: 46-56

– M
cm rundt om livet: 56-68

– L
cm rundt om livet: 68-82

– XL
cm rundt om livet: 82-106

6. Hunter Hilo Comfort - Ubesværet påførsel

4.4 / 48 anmeldelser
4.4/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
88 / 100
Kvalitet
90 / 100

Komfort er vigtigt, når man kigger på udstyr til sin hund, om det en hundetrimmer, noget foder, et hundebur eller hvad det kan være. Er din hund ikke glad for en sele trukket ned over hovedet, når gåturen kalder? Så kan en step-in sele være det helt rigtige valg, for netop dig og din hund. Med en såkaldt step-in sele, bliver du nemlig fri for at tvinge en sele ned over hovedet på din hund. Et enkelt klik og så er I klar. Med Hunter Hilos svar på en step in-sele, kan du anskaffe dig en sele med god pasform og 3M reflekser, der nemt kan påføres din hund.

Hunter Hilo Comfort selen er tætsiddende og produceret af polyester/3D-mesh. Materialet er let og åndbart og tilpasser sig hundens krop. Selen har også en kølende effekt, som kan være rigtigt godt til hunde om sommeren.

Selen kan anskaffes i flere forskellige farver, herunder rød, tyrkis og sort/grå. Derudover kan selen købes i flere forskellige størrelser, så den passer netop din hund perfekt.

Fordele ved Hunter Hilo Comfort:
Ulemper ved Hunter Hilo Comfort:

Polyester
3D-Mesh
Størrelse Halsmål i cm Mavemål i centimeter

Størrelsen er halsmål i cm og mavemål i cm

– XXS
Hals: 26 – 30
Mave: 31 – 33

– XS
Hals: 30 – 35
Mave: 33 – 36

– XS – S
Hals: 37 – 42
Mave: 40 – 46

– S
Hals: 42 – 48
Mave: 46 – 52

– S-M
Hals: 48 – 55
Mave: 52 – 58

– M
Hals: 55 – 60
Mave: 58 – 65

7. Halti No Pull - Gå pænt i snor

4.5 / 297 anmeldelser
4.5/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
90 / 100
Kvalitet
80 / 100

Har du en hund der trækker for meget på gåturene? Det behøver ikke at være et problem meget læmgere. Med Halti No Pull kan du effektivt træne din hund til at gå pænt. Denne anti træk sele er designet til at hjælpe hundeejere, der har brug for ekstra hjælp til at få hunden til at gå pænt i snor.

Ved træk i snoren trækker remmene sig sammen, hvilket hjælper dig med at holde din hund på plads. Selen er polstret således, at det ikke gnaver eller generer hunden, selv hvis den skulle trække meget. For hundeejere med store og stærke hunde der trækker meget, kan de anbefales at sætte snoren fast to steder i selen.

Selen kan anskaffes i flere forskellige størrelser og har flere justeringsmuligheder således, at den passer netop din hund perfekt. Selen anses for at være en træningssele og benyttes ofte i kortere perioder hvor hunden skal trænes. Det kan være oplagt at benytte denne sele når hunden skal lære at gå på lidt plads, f.eks. i en by.

Fordele ved Halti No Pull:
Ulemper ved Halti No Pull:

Størrelsesvejledning:
Størrelsen er brystmål:

Størrelsen er halsmål i cm og mavemål i cm

– S
Brystmål: 20-30 cm

– M
Brystmål: 30-43 cm

– L
Brystmål: 43 – 60 cm

8. Ruffwear Front Range - Et sikkert valg

4.6 / 5 anmeldelser
4.6/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
92 / 100
Kvalitet
97 / 100

Alt i alt en super fin hverdags hundesele: let at tage på, behagelig for hunden at bære, og udstyret med synlige reflekser. Ruffwear front range hundeselen er en polstret kvalitets hundesele, egnet til hverdagsbrug. Dette er en hundesele, der er let at tage på, og med fokus på hundens komfort.

Denne er udrustet med en aluminium V-ring, centreret på hundens ryg, samt forstærket klemmebånd på brystet for at omdirigere hunde, der trækker i snoren. Den reflekterende trim som ses på produktet øger også synligheden når lyset ikke står så skarpt.

Hundeselen her befinder sig i den mellem-dyre prisklasse. Generelt har den meget tilfredse kunder, og høj fleksibilitet i størrelser, idet den fås i 5 forskellige størrelses klasser.

Mål din hund rundt om brystet, og vælg størrelsen hos webshoppen inden for den klasse, din hund befinder sig i.

XXS: 33-43 cm.
XS: 43-56 cm.
S: 56-69 cm.
M: 69-81 cm.
L/XL: 81-107 cm.

Fordele ved Ruffwear Front Range:
Ulemper ved Ruffwear Front Range:

Skum-polstret materiale som forsikrer komfort
Fire justeringspunkter for optimal pasform
To punkter til fastsættelse af selen
Reflekterende trim
Nem justering
Polstret bryststykke

9. Kurgo TruFit - Smart hundesele til bilen

4.3 / 1,558 anmeldelser
4.3/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
86 / 100
Kvalitet
90 / 100

Selen her kan anbefales til dig, som vil have en billig sele, som virker både til bil, almindelig gang, og har sikkerheden i orden. Hundeselen her er en smart hybrid, som kan bruges både som en bilsele til køreturene, og en almindelige gåsele. Ydermere kan den også anvendes som en anti-træk sele, da den har en ring på både brystet og på ryggen. En anti-træk sele er god at bruge til hunde, som trækker meget, og skal lære at gå ordentligt.

Selen scorer højt på sikkerhed, hvor den også har gennemgået og bestået en ’crash-test’.

Prisen er i lav/mellemklassen – ca. 200-400 kr. Den får rigtig meget ros på Google, hvor den har samlet sig i gennemsnittet 4.4 stjerner ud af 2.000+ anmeldelser. Tilpasningsmulighederne er gode, hvor selen har 5 forskellige justeringsspænder, som forsikrer optimal pasform. Materialet af selen er stål, nylon og polyester, som er uden PVC.

Fordele ved Kurgo TruFit:
Ulemper ved Kurgo TruFit:

10. Hunter Vario Rapid - Til alle størrelser

3.8 / 7 anmeldelser
3.8/5
Pris
Billig Dyr
Brugeranmeldelser
76 / 100
Kvalitet
71 / 100

Hunter Vario Rapid er en hundesele som er godt egnet til hunde i alle størrelser. Derudover er den lavet af kvalitets nylon, som både gør den holdbar, men også blød for din hund så den ikke gnaver eller irriterer din hund på nogle måder.
Den er velegnet til alle vejrforhold, har praktiske spænder, og er blevet skabt af det troværdige tyske firma; Hunter
Den findes i 2 forskellige størrelser, men er justerbar omkring både hals og mave.

Fordele ved Hunter Vario Rapid:
Ulemper ved Hunter Vario Rapid:

Hundesele til hvalp

Når man skal købe hundeudstyr til en hvalp er det meget vigtigt, at man ved hvad man køber. Hvalpe er mere sårbare, og skal derfor have større sikkerhed og komfort.

Her anbefales det klart at man benytter en sele til hvalpe, så man ikke pådrager skade på hvalpens ryg og nakke. Med selen vil du forsikre, at hvalpen ikke bliver kvalt, når den trækker, da selen lægger tryk på hvalpens torso frem for hals.

For at finde den rigtige hundesele til din hvalp skal du kende målene på din hvalps bryst. Den måde du måler dit hvalps bryst på er at placere et målebånd bag forbenene, og rundt om ryggen. Herefter kan du finde en hundesele, som passer til disse mål. Det har vi naturligvis sørget for i denne guide, så du også kan finde den helt rigtige ud fra sikkerhed, komfort, justerbarhed og andet.

Redaktionen

Redaktionen bag animalworld består af et kompetent team, med flere års erfaring i at granske et marked for dets bedste produkter. Udvælgelsen af produkter foregår ved brug af smarte systemer, og algoritmer til at indhente data på alle tilgængelige produkter inden for en given kategori, og herefter rangere dem på baggrund af deres produktinformationer.